Már lehet jelentkezni a Digitális Névjegy Rendszer (DNR) pilotjára

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája célul tűzte ki egy olyan digitális iskolai névjegy rendszer kidolgozását, amely tájékoztatást ad a köznevelési intézmények digitális megfelelőségi szintjéről. A DPMK által fejlesztett Digitális Névjegy Rendszer (DNR) olyan komplex intézményfejlesztési és visszajelző eszköz, amely alkalmas az iskolák digitális fejlettségi szintjének meghatározására annak érdekében, hogy a jövőben az iskola hatékonyabban használja ki a digitalizáció eredményeit, és minél inkább biztosítsa a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztését. Erről itt olvashat bővebben

A pilotprogramra jelentkező köznevelési intézményeket arra kérjük, hogy május utolsó hete és szeptember eleje között a Digitális Névjegy Rendszer online felületének szolgáltatásait igénybe véve, az egyes modulok kitöltésével és beküldésével, majd a kapott visszajelzések értékelésével mérjék fel iskolájuk digitális érettségét. A szükséges teendőkről itt olvashat részletes tájékoztatást. A Digitális Névjegy Rendszer pilotban való részvételre itt tud jelentkezni.

Lehetőség van arra is, hogy az intézmények mentori szolgáltatást igényeljenek. A mentorok a 2020/21-es tanév elején nyújtanak segítséget az eredmények értékelésében, az iskola digitális fejlesztési tervének kialakításában. Mentortámogatást a jelentkezés sorrendjében, a kapacitások függvényében tudunk biztosítani.