2020. június elejétől szeptember elejéig tart a Digitális Névjegy Rendszer pilot programja

2020. június elején megnyitottuk a DNR felületet a résztvevő iskolák számára, és ezzel elindult a Digitális Névjegy Rendszer (DNR) pilot programja. A pilot program célja, hogy a DNR-t 500 iskola bevonásával kipróbálja, és ezáltal a szakemberek számára fontos információkat adjon a fejlesztésről. A program 2020. június elejétől szeptember elejéig tart, ezen időszak alatt lehet jelentkezni és a DNR segítségével felmérni iskolájuk digitális érettségét. Ha iskolája még nem jelentkezett volna a pilot programra, de szeretne, itt adhatja be jelentkezését.

Alábbiakban röviden bemutatjuk a DNR-rel kapcsolatos teendőket és lehetőségeket, amelyekről részletesen itt olvashat.  

  • Regisztráció: a DNR honlapon először regisztrálni szükséges, amit egy iskolából többen is megtehetnek.  
  • Iskolához jelentkezés: Ezt követően a regisztrált felhasználó(k)nak iskolához kell jelentkezniük, melyet az intézményvezetőnek kell emailben jóváhagynia.  
  • Kitöltés: a DNR kitöltését ideális esetben egy kis csapat végzi, 1-1 tématerület áttekintésére külön időt szánva, csoportosan megbeszélve. 
  • Benyújtás: amennyiben egy iskola (feladatellátási hely) DNR-csomagjának Önértékelő és Monitoring moduljai egyaránt kitöltésre kerültek, akkor a csomag benyújtható. A benyújtás csak az intézményvezető beleegyezésével történhet, ezért azt neki is meg kell erősíteni. 
  • Visszajelzések: benyújtás után azonnal elérhetővé válik az Intézményi érettség/Hol tartunk? menüpont alatt az iskolák személyre szabott, szempontonkénti visszajelzése a digitális érettségük jelenlegi állapotáról. 
  • Fejlesztési javaslat: funkció révén valamennyi iskola az elért digitális fejlettségi szinthez igazított, személyre szabott fejlesztési javaslatcsomagot kap, a DNR tématerületei és szempontjai szerint összesítve. A funkció a pilot időszak végére válik elérhetővé. 
  • A Digitális Iskola Kézikönyve: mind a kitöltés során, mind az eredmények feldolgozásához javasoljuk „A Digitális Iskola Kézikönyve” online könyv forgatását a ’Kézikönyv’ menüpont alatt.  

A pilottal kapcsolatos észrevételek: minden pilotban résztvevő iskolát arra kérünk, hogy a DNR kitöltését követően osszák meg velünk a pilottal kapcsolatos tapasztalataikat. Ehhez a DNR-csomag benyújtásakor kiküldött tájékoztató levelünkben megküldjük annak a visszajelző kérdőívnek a linkjét, amelynek kitöltésével ezt megtehetik. 

Amennyiben a Digitális Névjegy Rendszerrel kapcsolatban kérdése merül fel, vagy segítségre van szüksége, kérjük a dnrkukacdpmk.hu címen írjon nekünk! 

Szíves közreműködésüket előre is nagyon köszönjük!